Nieuwbouw opleidingscentrum en bedrijf Blusco Brandbeveiliging

Het is een tijd stil geweest rondom de nieuwsbrief, echter stilgezeten hebben
we niet. De nieuwbouw vordert.
In de vorige nieuwsbrief was te lezen hoe de start van de bouw ging. Inmiddels een kleine zes maanden verder, staat het pand er. Hoe is het in die afgelopen tijd gegaan?

Nadat de eerste steen gelegd werd ging het pand eind oktober, snel de "lucht" in. Het was de bedoeling dat voor de echte winter zou aanbreken het pand rondom dicht zou zijn zodat de werknemers zich ook in de winter niet zouden vervelen. De vorst bleef lange tijd uit. In ruil daarvoor viel er ontzettend veel regen. Zoveel dat de werknemers verplicht waren een zwemdiploma te hebben om het bouwterrein te mogen betreden.

Waar de werknemers ook goed in waren was in het opsporen van leidingen, bijna alle leidingen zijn wel een keer geraakt. Nadat dit alles was gerepareerd kwam de stalen constructie met aan het begin van november het dak. Toen ook het dak was gelegd kwamen al snel de verdiepingsvloer voor het toekomstig restaurant en de panelen voor afdichting van het pand.

Omdat ook halverwege november nog geen sprake was van een echte winter kon het beton gestort worden zodat ook dit jaar nog een vloerverwarming gelegd kon worden. In totaal is het pand voorzien van negen kilometer vloerverwarming. Voel je dus vooral vrij om je schoenen uit te doen bij het betreden van het nieuwe pand voor heerlijke warme voeten.

December stond in het teken van het dichten van het pand. De (rol)deuren werden gehangen en het glas werd gezet. Inpandig was de elektricien druk bezig orde te scheppen in de vele elektra waar het "dorp" van voorzien gaat worden. Er werd net voor kerst ook al een ontruiming geoefend voor de werknemers waar men goed op anticipeerde en zij direct konden aanschuiven bij de lunch. De laatse dagen van 2015 werden besteed aan het afwerken van de buitenzijde van het gebouw.

2016 startte goed. De werkzaamheden buiten waren zoals goed klaar. Hierdoor kon gestart worden aan het inpandige werk. Net zoals ons opleidingscentrum aan de Kruisbroeksestraat wordt langzaam het decor afgebroeken, spullen uitgezocht en daar waar nodig spullen verkocht. De eerste spullen zijn ook verhuist naar het nieuwe pand. Eind april stoppen de opleidingen aan de Kruisbroeksestraat waarna in september de eerste opleidingen gegeven zullen worden aan de Runmolen 2 in Boxtel. Er is nog veel werk te verzetten maar met al die goede hulpo zijn we ervan overtuigd dat we dit gaan halen!

 

apr 2016